“Er det sådan her, det skal være? Skal vi virkelig skændes SÅ meget?”

Ordene faldt i et tv-program om parforhold, som jeg så for nogle år siden. Programmet var et ærligt og humoristisk “flashback” på parforholdets mange udfordringer.

Det var underholdende på den hyggelige måde. Men det mindede mig også om, hvor meget vi som par kan stå igennem sammen – og hvordan vi på trods af store forskelligheder alligevel kan formå at skabe plads til hinanden.

Det, der er så vigtigt at huske på, når vi i perioder oplever stormvejr i vores parforhold er, at det kan ændres til det bedre. Det kræver en aktiv beslutning, ja. Og en villighed til at arbejde med sig selv og se på egne negative mønstre, ja. Men det er muligt.

Sommetider kan vi nå helt derud, hvor vi i afmagt kl. 3 om natten siger til vores partner: “Jeg gir op! Jeg kan ikke være sammen med dig mere”, som én af deltagerne i programmet gjorde.

Og ofte er det først her, det for alvor går op for os, hvad vi i realiteten er ved at miste!

Av.

 

Reaktionen fra partneren var (heldigvis) klokkeklar: “Man skal ikke tage den slags beslutninger kl. 3 om natten. Lad os gå i parterapi!”. En beslutning, der netop var det, der skulle til for at redde deres forhold, fordi de lærte at lytte til hinanden og tale sammen på en helt ny måde.

Jeg ser det igen og igen i mit arbejde som parrådgiver:

Par, der SÅ gerne vil hinanden, men ikke kan lade være med at skændes (eller helt undgår at tale sammen, fordi det er for svært). De er kørt fast i en negativ spiral og sidder ofte fastlåst i nogle roller, der gør det svært at bryde mønstret på trods af et stort ønske om at få det bedre sammen.

I det øjeblik der kommer et par friske øjne på, der kan hjælpe med at spotte, hvor kommunikationen går galt og give input til nye måder at møde hinanden på i samtalen, begynder forandringen.

Jeg bliver aldrig træt af at iagttage, hvor stor betydning det har for parrene, når jeg introducerer de enkle og konkrete kommunikationsteknikker, der lærer dem at lytte til og anerkende hinanden.

Det hele handler om, hvilken holdning vi har til hinanden og vores parforhold.
Måden vi vælger at gå til vores partner og vores konflikter på.

Tænk et øjeblik over:

  • Har du taget et bevidst valg om, hvordan du vil reagere, når du er uenig med din partner?
  • Har du og din partner talt om, hvordan I ønsker rammerne for jeres parforhold skal være?
  • Hvordan I bedst løser jeres konflikter eller får talt om de svære ting?

Hvis ikke, så tag med på næste PREP-kursus, der starter 30. august 2017
>> Se alle datoer

Kærlig hilsen
Katrine

 

PS.
Vil du vide mere om PREP, så klik dig ind her og læs meget mere om, hvad kurset indeholder og hvorfor det reducerer risikoen for skilsmisse.

Investér 4 hverdagsaftener  – og skab nye, bedre og varige kommunikationsvaner med din partner.
>> Tilmeld jer nu og spar kr. 1200 + få i BONUS en gratis samtale (værdi 800 kr.)

Tilbuddet udløber 10. august.
Der er få pladser tilbage på holdet, så tøv ikke for længe.

 

“Er det sådan her, det skal være? Skal vi virkelig skændes SÅ meget?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen