FAQ

Her på siden finder du svar på nogle af de spørgsmål, vi oftest bliver stillet om PREP-kurset:

Hvordan adskiller et PREP-kursus sig fra parterapi?

PREP er et pædagogisk undervisningsprogram, der typisk forløber over 4 aftener eller en weekend. Du deltager sammen med din partner og på kurset lærer I en række enkle og konkrete måder at kommunikere med hinanden på.

På kurset introduceres I for en række værktøjer, som gør det lettere at identificere de faresignaler, der kan opstå i kommunikationen mellem jer. På kurset lærer I, hvordan disse kan håndteres, så I undgår at gå fejl af hinanden og ende i konflikt.

I bliver undervist på et hold med andre par og arbejder undervejs i forløbet sammen parvis, hvor I træner teknikkerne. Du skal altså ikke på noget tidspunkt dele dine følelser og tanker med andre deltagere fra kurset.

Udover de meget konkrete redskaber, som I bliver vejleder i på kurset, tager undervisningen udgangspunkt i en række temaer som kærlighed, forventninger, værdier, intimitet, engagement og tilgivelse.

I går fra kurset med brugbare og enkle værktøjer til bedre kommunikation sammen.

 

Hvornår skal vi bruge PREP-redskaberne?

Du og din partner kan bruge redskaberne fra PREP til at snakke sammen og virkelig HØRE hinandens budskab – noget mange par oplever er svært i en travl hverdag.

Redskaberne kan I bruge både til hverdagens små snakke, men også til de alvorligere samtaler, som kan være svære, selv om I har det godt med hinanden.

 

Kan man kun deltage på et PREP-parkursus, hvis man har problemer i sit parforhold?

Nej, PREP er for alle par – ikke kun par, der har problemer. Det er et forebyggende og relationsudviklende kursus, der giver konkret viden om, hvad der fremmer og hæmmer et godt samliv.

Studier har vist at par, der lærer at anvende principperne bag PREP, har større mulighed for at forblive i deres forhold end par, der ikke får denne viden og træning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen