OM KATRINE FAGERHOLT (f. 1975)

Som par- og familierådgiver, coach og underviser hjælper jeg mænd og kvinder med knas i parforholdet til at blive bedre til at kommunikere med hinanden og skabe rammerne for et parforhold og (familie)liv, som begge har lyst til at være en del af.
Andre gange støtter jeg i processen med at afvikle parforholdet og hjælper i stedet de voksne med at gå fra at være kærester til fremover at blive gode fælles forældre og samarbejdspartnere om børnene.

Jeg har altid været fascineret af relationer mellem mennesker. Jeg er optaget af, hvordan vi taler til hinanden, om hinanden og med hinanden. Hvordan vi kan styrke og pleje vores relationer – og hvorfor vi nemt kommer til at gøre det modsatte uden altid at være klar over det. Og særligt, hvordan vi med enkle værktøjer og teknikker kan blive bevidste om vores mønstre og ændre måden, vi agerer over for hinanden på.

 


Privat
er jeg gift med Bo og sammen har vi to dejlige børn; Tilde (f. 2012) og Malthe (f. 2015). 

Mit liv er fuld af drømme og visioner om alt lige fra gør-det-selv-projekter i vores gamle hus og spæde forsøg på egen avl i min lille køkkenhave – til forældreskab, parforhold, hyggetid med familie & gode venner, rejser og livet som selvstændig.

Som for de fleste andre er hverdagen travl og ønskelisten oftest længere end timerne rækker. Men med tiden har jeg lært de redskaber, der gør det muligt at mærke ro, lykke og nærvær i det liv, der foregår lige her og nu.

 

 

Min faglige baggrund

De seneste 20 år har jeg arbejdet med pædagogik og kommunikation – både inden for det private og det offentlige, og som selvstændig siden 2006.

Jeg har en pædagogisk baggrund; er uddannet pædagog fra Københavns Pædagogseminarium og har siden læst pædagogisk psykologi på Danmarks Pædagogiske Universitet.

Jeg er certificeret Life- og BusinessCoach fra Sofia Manning, samt uddannet PREP-kursusleder (Prevention and Relationship Enhancement Programme for par) og KIFF-kursusleder (Kursus i Fælles Forældreansvar for skilte) fra Center for Familieudvikling.

Jeg har videreuddannelse indenfor Emotionsfokuseret Par- og Familieterapi (EFT/EFFT) hos Jette Simon fra Washington DC Training Institute for Integrative Couples Therapy og har senest taget en efteruddannelse i Mentaliseringsbaseret Familiebehandling fra Center for Mentalisering.

Derudover har jeg deltaget i kurser indenfor bl.a. narrativ teori, discernment counseling, neuropsykologi, mindfulness og behandling af stressramte.

I mit pædagogiske virke har jeg primært arbejdet med utilpassede unge og familier i krise på observationshjem, i en ungdomsklub i et af Københavns mest belastede områder og på døgninstitution i USA for unge med behandlingsdomme og misbrugsproblemer.

I 2006 skiftede jeg til coachingbranchen for at arbejde hos Sofia Manning, som jeg havde et tæt samarbejde med i 10 år. Jeg har bl.a. været daglig administrerende leder af hendes coachvirksomhed Manning Inspire, og var efterfølgende tilknyttet virksomheden som kommunikationskonsulent sideløbende med arbejdet i mit eget firma med rådgivning og kurser for familier og par.

I dag er mit arbejdsliv koncentreret om mit virke som par- og familierådgiver, coach & underviser.

Jeg tilbyder samtaler til par og enkeltpersoner og udbyder en række forskellige kurser så som PREP-kurser for par med fokus på konflikthåndtering og kommunikation, KIFF-kurser i fælles forældreansvar for skilte, samt andre workshops og kurser – herunder onlinekurser.

Jeg er tilknyttet som familiekonsulent i et kommunalt familiehus og derudover udbyder jeg undervisningsforløb og kurser som ekstern underviser. Jeg har bl.a. undervist hos Familieskolen, hvor jeg afholdt kurser, workshops og foredrag for forældre, samt været ekstern underviser på Professionshøjskolen Metropol, hvor jeg sammen med jordemoder Nana Speyer underviste de studerende i kommunikation og samtaletræning på det tværfaglige modul “Familie, parforhold & seksualitet”.

 

Kort fortalt er det altså vores nære relationer og måden vi kommunikerer med og omgås hinanden på, der er omdrejningspunktet for langt størstedelen af det, jeg laver. Og jeg elsker det.

Har DU brug for min hjælp? Eller har du spørgsmål?
Så tøv ikke med at kontakte mig.