Jeg ser det igen og igen i mit arbejde som parrådgiver;
Par, der SÅ gerne vil hinanden, men ikke kan finde ud af at lade være med at skændes. De er kørt fast i en negativ spiral og sidder ofte fastlåst i nogle roller, der gør det svært at bryde mønstret på trods af et stort ønske om at få det bedre sammen.

Mange spørger mig: “Hvornår ved jeg, at jeg har kæmpet nok?” – og jeg ville ønske der var et enkelt svar på det spørgsmål. Jeg ved dog, at i dét øjeblik der kommer et par friske øjne på, som kan hjælpe med at spotte, hvor kommunikationen i forholdet går galt og give input til nye måder at møde hinanden på i samtalen, begynder forandringen.

Jeg bliver aldrig træt af at iagttage, hvor stor betydning det har for et par, når jeg introducerer de enkle og konkrete kommunikationsteknikker, der lærer dem at lytte til og anerkende hinanden.

Det springende punkt er, hvilken holdning vi har til hinanden og vores parforhold.
Måden vi vælger at gå til vores partner og vores konflikter på.

Hvad med dig?

  • Har du taget et bevidst valg om, hvordan du vil reagere, når du er uenig med din partner?
  • Har I talt om, hvordan I ønsker rammerne for jeres parforhold skal være?
  • Og har I forholdt jer til, hvordan I bedst løser jeres konflikter og får talt om de svære ting?
Hvis ikke, så kan jeg hjælpe jer!

For mange mennesker kan det føles både “akavet” og som en “falliterklæring”, at skulle have professionel hjælp til at få det til at fungere med sin partner. Det resulterer ofte i, at mange venter med at opsøge mig, indtil det har udviklet sig til en krise, hvor parforholdet skranter så meget, at den ene eller begge parter overvejer at afslutte det.

Det er, som de fleste ved, aldrig en nem beslutning at gå fra hinanden.
Det gør nas – og for mange involverer det ofte også børn, der skal vænne sig til en helt ny livsform med mor og far hvert sit sted og smerteligt savn som en del af prisen.

Derfor kan jeg ikke anbefale nok, at vi vælger at gøre noget aktivt for vores parforhold inden, det er for sent.

>> Læs mere om forløb for enkeltpersoner og par

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen