Når mor er sur: “Hjælp! Jeg har brug for en pause fra familielivet!”

Closed_660x250

 

Nogle weekender vågner jeg bare op og er SUR. I virkeligheden er det fordi, jeg trænger til at være alene. Sove. Have ro. Tid til MIG. I det tempo jeg orker lige netop den dag. Uden at skulle forholde mig til nogen som helst (børn som voksne).

Det er det ultimativt værste ved familielivet, synes jeg. At jeg kan føle mig så utrolig trængt på min frihed til selv at bestemme og bare være. Jeg får fysisk lyst til at stikke af og løbe langt væk fra alt ansvar og voksenhed…

Så drømmer jeg mig hen til mine 20’ere, hvor jeg kunne bure mig inde i dagevis i min lille lejlighed og bare flyde med i eget tempo uden at behøve snakke med en sjæl. Dengang kunne jeg så til gengæld blive i dårligt humør, fordi jeg drømte om alt det, jeg har i dag (og var bange for aldrig at opnå det).

Det ER da ironisk, ikke?
Men virkeligheden er, at mange af os har det sådan indimellem…

Vi trænger til at blive fyldt op.
Vi føler os drænet.
Er virkelig trætte.

Vi har med andre ord brug for en TIME-OUT!

Noget af det, der som regel hjælper mig er, når jeg husker at spørge mig selv:

  • Hvad har jeg brug for lige nu?
  • Hvad er én ting, jeg kunne gøre for at få det bedre?

Måske det også virker for dig..?

Kærlig hilsen
Katrine

Når mor er sur: “Hjælp! Jeg har brug for en pause fra familielivet!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen